| Autor |
Wiadomość |
|
Szafa
Stały bywalec

|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2007 12:09 Temat postu: EURO 2012 |
|
|
A więc jednak będzie stadion w Letniewie !!!
ME 2012 tak blisko Nowego Portu !!!!!
Ale czad - nie spodziewałem się, nie wierzyłem itd
Za 5 lat i kilka tygodni wyruszamy na Baltic Arena!!!!
Piotr |
|
|
|
 |
|
Stamp
VIP

Wiek: 50 Dołączył: Sob Wrz 17, 2005 20:49 Posty: 1696 Skąd: Gdańsk Zaspa-Brzeźno-Nowy Port
|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2007 19:47 Temat postu: |
|
|
Które miejsca rezerwujecie
Fotka z Nasze Miasto Gdańsk
Nieznacznie zmniejszyłem zdjęcie - JACKO |
|
|
|
 |
|
KOT
VIP

Wiek: 53 Dołączył: Sob Sie 19, 2006 17:21 Posty: 834 Skąd: Gdańsk-Brzeźno
|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2007 21:20 Temat postu: |
|
|
No to mamy 2012 euro więc sporo euro trzeba jeszcze dołożyć aby wybudować taki piękny stadion  _________________ KOT twoim przyjacielem jest ! |
|
|
|
 |
|
se
VIP

|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2007 21:43 Temat postu: |
|
|
| KOT napisał: | No to mamy 2012 euro więc sporo euro trzeba jeszcze dołożyć aby wybudować taki piękny stadion  |
Już na ten temat dziś w telewizorni wypowiadała sie naczelna "piskasjerka"
Prawiła, że ma ( lub wie ?) skąd wziąć na ten cel okrągły miliard złotówek.
A skąd weżmie to powszechnie wiadamo- podwyżki dosłownie wszystkiego- gaz energia, czynsze, likwidacja budżetówki,materiały budowlane i wiele innych..  _________________ >> Kraju POLAN, powstań z kolan ! <<
*** 10 lat KONKORDATu= ZDRADA *** |
|
|
|
 |
|
Stamp
VIP

Wiek: 50 Dołączył: Sob Wrz 17, 2005 20:49 Posty: 1696 Skąd: Gdańsk Zaspa-Brzeźno-Nowy Port
|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2007 22:01 Temat postu: |
|
|
| se napisał: | .... podwyżki dosłownie wszystkiego- gaz energia, czynsze, likwidacja budżetówki,materiały budowlane i wiele innych..  |
No se ,daj sie ludziom pocieszyć  |
|
|
|
 |
|
aries.mehehe
VIP

Wiek: 29 Dołączył: Nie Lip 18, 2004 3:48 Posty: 699 Skąd: Wejherowo/Gdańsk NPC
|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2007 22:36 Temat postu: |
|
|
| iwka-np napisał: | Witajcie! w związku z tym faktem radość moja wielka!!!!!!!!
I pomyślałam- może pomarzymy sobie co teraz stanie sie z naszą kochaną dzielnicą.Bo czekają nas wielkie zapewne zmiany............Stadion będzie bardzo blisko........
Na początek..........myślę że zrobią wszystkie drogi/ nawet Wolności/, może warto wziąć kredyt i jakiś hotelik pobudować???? |
| KOT napisał: | No fakt inwestycje ruszą , ale działki chyba znikną jedni będą się cieszyć a inni nie.
Ale zawsze coś za coś.Byle kierunek był pozytywny i z pożytkiem dla dzielnic i ich mieszkańców (czyli dla nas i naszych dzieci).
POLSKA GOLA chciało by sie już śpiewać. |
| Acha napisał: | a propos - co z działkami ? czy działa tu prawo weta?  |
| Stamp napisał: | Jeśli chodzi o działki to kasa już jest na odszkodowania przygotowana. Nie wyobrażam sobie jakiegoś veta. ME 2012 to dla Polski, Gdańska wielka szansa, myślę że sami nie jesteśmy tego świadomi jak wielka.
Cieszmy się więc  |
| RAWEN napisał: | | o jakie działki chodzi chyba nie te przy ul.marynarki polskiej bo tam mam właśnie działkę i nie chciałbym jej stracić |
Wyciąłem off-topic (żenujące słownictwo), skopiowałem posty, wywaliłem to, co nie miało by sensu po wycięciu tego co wyciąłem (masło maślane).
Aha... i jeszcze z tematu nie na temat:
| Wladzio napisał: | | No i doczekaliśmy sie. Piłkarskie Mistrzostwa Europy rozegrane będą w Polsce i na Ukrainie, tak zdecydował Komitet Wykonawczy UEFA. Co to dla nas gdańszczan znaczy? Myślę, że bardzo wiele. Dopilnujmy więc, by zapowiedzi inwestycyjne były wykonane. Stadiony i drogi, by można do nich dojechać. Rozpoczynamy dyskusję oraz naciski kogo trzeba. I to by było na tyle. |
| KOT napisał: | No to bardzo dobra wiadomość.
Nareszcie zaczną sie inwestycje które poprawią wizerunek Gdańska.
Napewno zyskają takie dzielnice (nam najbliższe) jak Brzeźno i oczywiście Nowu Port.
No ale oprócz stadionów i obiektów towarzyszących trzeba zbudowac drużynę na miare Orłów Górskiego |
| Portuska napisał: | | Wladzio napisał: | | No i doczekaliśmy sie. Piłkarskie Mistrzostwa Europy rozegrane będą w Polsce i na Ukrainie, tak zdecydował Komitet Wykonawczy UEFA. |
Wspaniała wiadomość !!! Tak na to czekałam Kasiora z Unii będzie większa
Dla Gdańska tak wiele, ale i dla Wrocławia też. Budowa nowego stadionu na 50 tys. miejsc, remont Stadionu Olimpijskiego, który miasto odkupiło od AWF-u, rozbudowa lotniska na Strachowicach, budowych nowych hoteli, dokończenie budowy obwodnicy śródmiejskiej, rozpoczęcie budowy obwodnicy Wrocławia - autostrady, (bo teraz cały ruch tranzytowy odbywa się przez miasto), rozbudowa komunikacji zbiorowej. Huraaa
Tak się cieszę na te inwestycje. I że nasze miasta wypięknieją. I prestiż, rozsławienie na arenie międzynarodowej. Ojej, jak się cieszę...  |
| Tangens napisał: | No to teraz moderatorzy mają dylemat. Niemal równocześnie w Wladziem watki na ten temat założyli Szafa i Iwka-np. Gwoli statystycznej informacji jako pierwszy tę wiadomośc na naszym forum ogłosił Szafa - gratulacje.
A meytorycznie zabiorę głos jak moderatorzy postanowią, gdzie należy pisać na ten temat. Na razie tylko, że bardzo się cieszę. Żeby tylko dożyć. Choroba, będę miał wtedy 56 lat, to już nie są żarty. |
No to mamy EURO Na pewno szansa dla Letnicy i NPC
Aha - powycinanych (włącznie z jednym całym topikiem) proszę o przymrużenie oka na mnie... _________________ blog.Prawie jak fotograf.pl |
|
|
|
 |
|
iwka-np
Forumowicz

Wiek: 53 Dołączył: Pią Cze 09, 2006 22:33 Posty: 164 Skąd: NOWY PORT
|
Wysłany: Śro Kwi 18, 2007 23:33 Temat postu: |
|
|
no nie wiem.......przymrużyć,nie przymrużyć???????Szafa był o 2 minuty lepszy/ zapomniałam hasła/ więc niech tam będzie.Jak się spotkamy to wyrównamy.........  |
|
|
|
 |
|
Tangens
VIP

Wiek: 54 Dołączył: Sob Maj 13, 2006 1:23 Posty: 1040 Skąd: Polski Zachód, ex-Nowy Port
|
|
|
|
 |
|
Portuska
VIP

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 3:41 Temat postu: |
|
|
Jeszcze takie wizualizacje Baltic Arena ze strony naszemiasto.pl
 |
|
|
|
 |
|
dozorr
VIP
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 4:57 Temat postu: |
|
|
Pozwole sobie wyrazic inna opinie.
Euro 2012 to wyjatkowe przeklenstwo.
To ze miasta zostaja po takich imprezach w dlugach to male piwo.
Dewastacja srodowiska przez niepotrzebne inwestycje to jest prawdziwy problem. Budowanie stadionow plus infrastruktury na dana impreze to przerazajaca glupota. _________________ dozorr
Into temptation, knowing full well the Earth will rebel.
Into the open arms of hell.
Crowded House, refrased. |
|
|
|
 |
|
achula
VIP

Wiek: 34 Dołączył: Pon Sie 28, 2006 20:53 Posty: 635 Skąd: Żurawie Wzgórze
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 8:23 Temat postu: |
|
|
| dozorr napisał: | Pozwole sobie wyrazic inna opinie.
Dewastacja srodowiska przez niepotrzebne inwestycje to jest prawdziwy problem. Budowanie stadionow plus infrastruktury na dana impreze to przerazajaca glupota. |
Jesteśmy tak zacofani, że nawet niepotrzebne inwestycje są w gruncie rzeczy potrzebne. Gdańsk może na tym tylko skorzystać. |
|
|
|
 |
|
se
VIP

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 8:29 Temat postu: |
|
|
Dewastacja srodowiska przez niepotrzebne inwestycje to jest prawdziwy problem. Budowanie stadionow plus infrastruktury na dana impreze to przerazajaca glupota. |
Masz całkowitą rację. Ale polskiej głupocie nie sposób zaradzić. Przysłowie polskie mówi " postaw się, a zastaw się"- w tym przypadku jest jak najbardziej na miejscu.  _________________ >> Kraju POLAN, powstań z kolan ! <<
*** 10 lat KONKORDATu= ZDRADA *** |
|
|
|
 |
|
KOT
VIP

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 11:10 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Glupi jest ten kto z glupota walczy. Very Happy |
Tak mi się skojarzyło soory _________________ KOT twoim przyjacielem jest ! |
|
|
|
 |
|
Portuska
VIP

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 12:42 Temat postu: |
|
|
| KOT napisał: | | Tak mi się skojarzyło soory |
Oj, KOT ... Dobre to jest Ja też mam jeszcze inne skojarzenia, ale nie napiszę, bo nie chcę przeginać  |
|
|
|
 |
|
KOT
VIP

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 12:59 Temat postu: |
|
|