Wysłany: Sob Lip 25, 2009 19:08 Temat postu:
No... - we Wrocławiu nie tylko dźwigów, także wody więcej... ciężarówki toną w błotku, nie ma dnia, żeby nie padało... w dzień upał, wieczorem burza...
Fajne obrazy dałeś Stamp, tzn. aktualne widoki z kamery, a nie na dany dzień... jaka jest w tej chwili pogoda w naszych miastach na tych kamerkach podejrzeć można... No i nie wspomnę, że w Gdańsku szybciej ciemno i szybciej widno, jednak jest trochę różnicy w długości geograficznej - Gdańsk 18° 40′ E , Wrocław 17° 0' E .
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 20:06 Temat postu:
Stamp napisał:
Kurczątko, tak jakoś samo wyszło
No bo ja tak patrzę, patrzę - a 24-07 to było, no i... post z 23-07 a obrazy z 24-07 - czarodziej, czy co...
Myślałam, że na drugi dzień posta zmieniłeś.
Wiek: 50 Dołączył: Sob Wrz 17, 2005 20:49 Posty: 1696 Skąd: Gdańsk Zaspa-Brzeźno-Nowy Port
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 20:13 Temat postu:
Będę chyba musiał coś zmienić. Bo jak w Gdańsku więcej dźwigów postawią albo we Wrocławiu większe tempo narzucą to mój komentarz pod fotkami będzie bez ładu i składu _________________ Pozdrawiam
Stamp
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 20:21 Temat postu:
Dokładnie, też tak sobie pomyślałam...
Tylko, że jest blokada na forum i posta można poprawiać do 24 h od momentu napisania. Bez pomocy administratora albo "po znajomości" - Jacko - się nie obędzie.
Chyba, że... - wstawisz nowego posta z aktualnymi zdjęciami, a nie obrazami z kamery + stosowny komentarz...
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 16:37 Temat postu:
No to się narobiło...
Ale szczęście, że ten temat teraz poruszony został... gdy krzesełek jeszcze nie zamontowano...
Barwy bursztynowe krzesełek ślicznie, estetycznie pasują kolorystycznie do całości.
Ale dla kibiców piłkarskich - niestety - kojarzą się z Jagiellonią, czy z Koroną.
Kibice Lechii chcą mieć stadion w swoich barwach i to oczywiste jest! Ja sama też zdecydowanie wolałabym siedzieć na krzesełkach w kolorze biało-zielonym, niż, żeby mi się kojarzyło z Kielcami, czy z jakąś Jagą - wrrr ...
Ale czy Baltic Arena jest Lechii, czy miasta? Retoryczne pytanie - wiadomo...
I w związku z tym bursztynowe barwy stadionu w nadmorskim mieście są super (kocham bursztyny!), takie ciepłe... wspaniały pomysł, stadion inny od wszystkich, rewelacja!!!
Jeśli krzesełka będą biało-zielone, zostanie niejako zniszczony estetyczny wizerunek i super pomysł, którego mogą tylko pozazdrościć i nie będą miały inne miasta!
Podejrzewam, że kibice Lechii jednak nie wezmą pod uwagę "sentymentów" , a zdecydowanie będą chcieli mieć stadion w swoich barwach...
Jeśli zaczną bojkotować Baltic Arenę i władze Lechii "zmuszą" władze piłkarskie do rozgrywania meczów na ul. Traugutta, Baltic Arena może nie mieć wystarczających wpływów z biletów. Wg mnie największe wpływy jednak z meczów Lechii są, inne imprezy nie są w stanie zapewnić takiej dużej publiczności (tylko koncerty zespołów, ale jakoś mi się nie kojarzy koncert na typowo piłkarskim stadionie, do tego powinny być inne obiekty...)
Ale też i stadion na Traugutta jest już za ciasny, ja sama zastanawiałam się ostatnio, że jak bym przyjechała na mecz ze Śląskiem w dniu meczu, to skąd bym wzięła bilet, skoro bilety skończyły się już w przeddzień... (wiadomo - Przyjaciele by mi pomogli, ale tak teoretycznie - dlaczego trzeba się uciekać do pomocy Przyjaciół z Gdańska, a nie można samodzielnie - iść do kasy i zwyczajnie kupić bilet przed meczem?)
"Pojemność" stadionu jest ściśle określona - wiadomo - względy bezpieczeństwa...
Obawiam się, że wraz ze wzrostem atrakcyjności meczów Lechii kibice nie będą mieli wyboru i spotkania (przynajmniej te "atrakcyjniejsze") będą musiały być rozgrywane w Letniewie.
Ale piszę tu o kibicach Lechii, gdyż sama Lechii kibicuję i dlatego rozumiem "ten ból" .
Jednak zdało by się rozpatrywać szerzej, bo przecież w Gdańsku są kibice innych klubów niż Lechia, zapewne woleli by, aby stadion był w barwach ich klubu, ostatecznie - w jakichś barwach ogólnych...
Źle się będą czuli na krzesełkach nie swojego klubu...
Ale jednak kibice Lechii są w zdecydowanej przewadze...
Pozostają mieszkańcy miasta nie trzymający za żadnym z zespołów, ale jednak solidaryzujący się z najlepszym gdańskim zespołem - Lechią!!!
No i wszyscy pozostali... nie chce mi się już wymieniać innych alternatyw...
Czy Baltic Arena ma się kojarzyć z Lechią, czy bardziej ogólnie - z miastem? Ale skoro GDAŃSK TO TYLKO LECHIA - FOREVER... Powiem więcej - TRÓJMIASTO DO LECHII NALEŻY
Może jakąś alternatywą było by głosowanie, w jakich barwach mieszkańcy miasta chcą mieć krzesełka na swoim stadionie? Tak jak to np. zrobiono we Wrocławiu z malowaniem wrocławskich tramwajów... Tylko trzeba baaardzo dobrze zabezpieczyć się przed hakerami, nie bierzcie od nas tego złego - hakerskiego... _________________ www.grazka0401.wordpress.com
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Portal www.MojeOsiedle.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi
zamieszczanych przez użytkowników serwisu. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo
lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną
lub cywilną.